Kurv

Din kurv er tom

Fortsæt med at handle

Min historie er nærmere et eventyr

Sådan føles det i hvert fald om morgenen for mig, når jeg sætter mig ved værkstedsbordet i min rå industrihal ved Brabrand Sø. For det har ikke været en snorlige vej til at kunne rodfæste de skitser, der bliver til netop de designs, der flytter ind hjemme ved dig.

 

Jeg er Stine Rosgaard og jeg er idekvinden bag Wabi Sabi Nordic. Jeg er umådeligt stolt over, at du vil åbne vinduet til min fortælling og følge med på min rejse.

Et husbyggeri blev til livsfilosofi

Igennem to år renoverede jeg et hus i Aarhus fra selve fundamentet. Jeg kalder det Pilehus og her startede min rejse. 

Pilehus er historien om, hvordan fire vægge blev til en oase af finesse, ro og troværdige materialer. Dette ved hjælp af en betragtelig mængde udholdenhed og sved på panden.

Min fortælling starter med byggeriet, fordi Wabi Sabi Nordic blev en del af projektet.

Wabi Sabi: Skønhed i det uperfekte

Wabi sabi er et japansk udtryk og betyder skønhed i det uperfekte. Ambitionerne med Pilehus var store og derfor krævede drømmen en kreativ tilgang til materialer og interiørløsninger. Jeg ville både arbejde i de bedste materialer, gøre det økonomisk overskueligt og samtidig skabe en unik, rød tråd i hele huset.

Det lyder næsten umuligt.

Derfor blev Wabi Sabi Nordic født med en knage en eftermiddag i marts. Jeg havde længe sparet sammen til den skønneste, sandblæste Grigio Bottarga-marmor, der skulle byde gæster velkommen i husets gang. Men så knækkede en stor flise. Og frem for at fortvivle så jeg mulighederne: På en nat var flisen forvandlet til knager.

Min virksomhed var grundlagt.

Fra ene idékvinde til værdifulde sparringspartnere

Som det gælder alle eventyr, så gennemgår hovedpersonen en udviklingsrejse.

 

Oprindeligt er jeg uddannet grafisk designer ved Skolen for Visuel Kommunikation i Haderslev, hvorfor jeg dagligt sætter min viden om farver, former og udtryk i spil ved skitseblokken.

 

Men ganske grundlæggende har dagene i Pilehus med spartel og vandskærer gjort min håndværksfaglige tæft skarp samt huden på mine fingre hård. Og så har den ulykkelige eftermiddag og en knækket flise åbnet mine øjne for levende, fin marmor omsat i smukke møbler og helhedsløsninger. At arbejde med natursten er en passion.

 

Dog har også jeg brug for dygtige samarbejdspartnere. Derfor er Sif og Sara en del af min historie:

 

~


Sif udfærdiger stemningsfulde rammer samt velskrevne fortællinger. Og så er hun en nær sparringspartner. Hun er uddannet cand.public med baggrund i Æstetik og Kultur og har et hjerte, der banker for selvsamme. De ganske særlige stemninger og rette omgivelser til vores wabi-sabi-univers kommer bl.a. fra Sifs hånd. Hun er født positiv og lader sig ikke begrænse af uforudsigelige udfordringer.

 

~

 

Sara er at finde bag kameraet, hvor hun med dygtighed og dybde fokuserer linsen på detalje og skønhed. Hun er drevet af passion for fotografiet og har et blomstrende virke. Med beundringsværdigt håndelag og engagement bringer hun Wabi Sabi Nordic til live og ud til dig. Og så er hun ikke bleg for at gå ad ujævne veje i det smukkeste motivs tjeneste. Tilmed med et stort, varmt smil.